Kokoris Residence

Shimmering blue tile; the cantilever of concrete; a vitrine between domestic interior and city street.  This existing hillside home is punctuated by the addition of a contemporary front porch. Floating concrete steps lead to the cantilevered cast-in-place concrete porch, hovering above a new waterfall and tiled reflecting pool. The pool, lined with artisan ceramic tile in shimmering shades of blue, frames the threshold from street to interior. Beyond the entry vestibule, an automatic sliding translucent door slowly opens to reveal panoramic views of the city below.

  • Awards

  • 2010 AIA California Council, Merit Award for Small Projects
    2009 Residential Architect Design Awards, Grand Award for Architectural Design Detail

  • Press

  • San Francisco Chronicle, May 30, 2010
    NOVO Magazine Design Issue, 2009
    Dwell, June 2009
    Residential Architect, March/April 2009

  • Location

  • San Francisco, CA

  • Project Credits ยป