Walden Studios

A concrete barn in scenic Sonoma County is completely transformed by inserting a new building inside its heavy walls. The new structure uses frameless glass walls to create light-filled interior spaces, while large cuts in the existing walls frame views of the surrounding vineyards. The mixed-use building accommodates work/live units, arts-related offices and other leased spaces. A new plinth, raised above the floodplain of the Russian River, grounds the building and provides panoramic views over the landscape. Outdoor gardens on the arms of this plinth extend like piers into a sea of vineyards.

  • Awards

  • 2012 AIA California Council Residential Citation Award
    2010 AIA San Francisco Merit Award for Design
    2008 ASLA Professional Awards Honor Award for General Design
    2008 AIA Redwood Empire Design Awards Citation for Design

  • Press

  • Old Buildings, New Designs, January 2012
    Architecture Zone Vol. 3, September 2010
    International New Landscape, December 2008
    Landscape Architecture, December 2008
    Landscape Architecture, August 2008

  • Location

  • Geyserville, CA

  • Project Credits ยป